Рейтинг онлайн радіо - TOP 40 - Македонія - Фолк / Етно / Кантрі - Македонська

У цьому списку представлені радіостанції, що не ставлять обмеження на прямі ефіри на своїх серверах і їх можна слухати всім бажаючим.

 1. Логотип онлайн радіо Radio Vmro 1 : Radio Vmro : Македонія : ? : Фолк / Етно / Кантрі : Македонська
  Radio Vmro Makedonija

 2. Логотип онлайн радіо Радио Мефф 0 : Радио Мефф : Македонія : Прилеп : Фолк / Етно / Кантрі : Македонська
  "Радио Мефф" е посебно интересна радиостаница од причини што истата емитува само македонска музика од сите жанрови но сепак најзастапена е народната музика. 98.7 ФМ Прилеп.

 3. Логотип онлайн радіо Радио Роса 0 : Радио Роса : Македонія : Скоп'є : Фолк / Етно / Кантрі : Македонська
  Запознајте го единственото македонско народно радио радио Роса! Нашето радио е единственото кое ја третира и негува македонската народна песна и традиција, македонскиот фолклор со кој се гордееме! 98.1 ФМ Скопје.

 4. Логотип онлайн радіо Александар Македонски 0 : Александар Македонски : Македонія : Кичево : Фолк / Етно / Кантрі : Македонська
  Ова е радио кое ја негува Македонската песна и Македонската култура. Нашата цел е многу едноставна, преку брановите на Радио Александар Македонски духовно да го обединиме целиот Македонски народ каде и да е во светот. 106.0 ФМ Кичево.

 5. Логотип онлайн радіо Радио Холидеj 0 : Радио Холидеj : Македонія : Прилеп : Фолк / Етно / Кантрі : Македонська
  "Радио Холидеј" е радиостаница која емитува 24 часовна програма од сопствено емитувачко студио поврзано со линк и предавателна опрема лоцирана на периферијата на градот Прилеп.

 6. Логотип онлайн радіо Folk Radio 0 : Folk Radio : Македонія : Скоп'є : Фолк / Етно / Кантрі : Македонська
  Фолк радио е едно од првите приватни радија во Скопје. Како Говорно музичко радио емитуваме музика од разни жанрови: рафиниран урбан фолк, македонска изворна и ново компонирана музика и поп музика.

 7. Логотип онлайн радіо Radio 105 0 : Radio 105 : Македонія : Битола : Фолк / Етно / Кантрі : Македонська
  Ова радио постои веќе 15 години, зрачи на бранова должина од 100,5 МHz FM и ја покрива територијата на град Битола и повеќето општини околу неа.

Рейтинг онлайн ТБ